Top 8 nasvetov pred odhodom na počitnice, ki nas razveselijo ob prihodu domov


TOP 8 NASVETOV PRED ODHODOM NA POČITNICE STARŠESTVO MIA AND MIKA OTROŠKA TRGOVINA COPATKI

Končno je napočil čas, da tudi mi pripravimo naše majhne nahrbtnike in odrinemo na morje. Na morju teče čas malo drugače, vsaj jaz imam tak občutek.

"Na morju teče čas malo drugače..."

In to obožujem. Da bi pa bil prihod domov toliko lepši, sem za vas pripravila mojih Top 8 priljubljneih opravil, ki jih poskušam (kar se da) opraviti pred odhodom na počitnice.

TOP 8 NASVETOV

pred odhodom na počitnice, ki nas razveselijo ob prihodu domov

DELOVNO OKOLJE

  • Pred dopustom zmeraj pospravim svoj delovni prostor, tako je pričetek dela po počitnicah lepši in lažji.
  • Če mi uspe, počistim tudi vso elektronsko pošto in to mislim vso. Ne le neprebrano pošto in osnutke, počistim tudi smetnjak, saj ni lepšega, ko te po dopustu pričaka ažuren elektronski poštni nabiralnik.
  • To leto, sem se odločila še  za dodaten korak, kljub GDPR-ju sem še zmeraj prejemala sporočila, ki so samo smetili moj nabiralnik in mi kradli čas z njihovim brisanjem, zato sem namenila dodatnih 45 minut le temu, da sem po VSEH svojih email naslovih, piši imam jih štiri, napravila odjavile od vseh novičk, ki mi ne dajo dodatne željene vrednosti.

STARŠEVSTVO

  • Pred samim koncem šole oz. preden odrinemo na dopust se potrudim, da kupim in takoj označim vse šolske potrebščine za prihajajoče šolsko leto. Vem ja, malo "nerdy" ampak to sem naredila že ob vstopu v šolu in izkazalo se je za odličen recept, za resnično breskrbne počitnice tudi za mamo.
  • Da bo na počitnicah še bolj zabavno, vsako leto z otroci izberemo novo družinsko igro. Tokrat smo se odločili za potovalno izvedbo igre Rummy, ki je odlična za na plažo. Tako otroci vežejo svoje na novo ustvarjene lepe spomine na določeno družabno igro in jih ob ponovnem igranju prikličejo v spomin.

DOM

  • Ko odahjamo na počitnice poskušamo za sabo pusti pospravljeno stanovanje. Pravim poskušamo :)
  • Potrdudim se tudi, da pred odhodom na dopust operemo vso umazano perilo, ker po vrnitvi ga zmeraj dovolj.

ČAS ZAME

  • Če nimate časa za nobeno od prej zapisanih opravil, si morate vzeti obvezno  čas za zase. Pred odhodom preverite svoje kopalke ali športna oblačila in če potrebujete kaj novega, se pravočasno ter v sproščenem vzdušju odravite po nakupih. Vzamite si čas, da se umirite in uredite, v miru.  Ker roko na srce, ni hujšega, kot to, ko se usedeš, v mojem primeru na plažo in ugotoviš, da si naredil vse, za druge in pozabil nase... Napisano iz izkušenj in ne, da nimam rada vseh mojih malih in velikih ljudi, ampak...

Prave počitnice bi se morale pričeti že doma, pred odhodom in v sproščenem vzdušju ne pa šele, ko prispemo na željeno destinacijo.

Imate tudi vi kakšen top nasvet? 

TOP 8 NASVETOV PRED ODHODOM NA POČITNICE MIA AND MIKA OTROŠKA TRGOVINA COPATKI

 

 

 

 


Leave a comment
Liquid error: Could not find asset snippets/eu-cookie-banner-app.liquid