NAŠA ZGODBA

Mia & mika zgodba je zgodba mame, ki si je za svojega sina s težavami v razvoju žežela, da lahko nosi copatke, ki ga ne tiščijo, ne ovirajo pri igri na tleh, v katerih se nogica ne poti, v katerih ga ne zebe ter da so ob vsem, narejeni tudi iz certificiranega usnja, ki je primerno za ljudi z občutljivo kožo nagnjeno k alergijam in za alergike. 

Ko takšnih copatkov nisem našla, sem se jih odločila narediti sama. 

Brez ambicij, analiz trga tudi brez kakršnega koli predznanja v krojenju in šivanju so tako leta 2015 našli prvi copatki. 

To je bil čas, ko sem se borila z akutno obliko nevrodermitisa in sem v copatkih našla ventil za ustvarjanje, sredstvo, da temu težkemu in groznemu življenjskemu obdobju dodam dodatni smisel. 

Vse se je pričelo v naši dnevni sobi, za mizo, za katero sem čez dan pisala magistrsko nalogo, sem ponoči namestila šivalni stroj in ustvarjala copatke

Potrditev stroke sem prejela 2018 na sejmu Playtime v Berlinu, kjer so naše copatke uvrstili v del razstave Fashion trends for the future. 

Najbolj ponosna sem, da so copatki od preveva dne do sedaj, ko so že drugič zapored, prejeli prestižno mednarodno nagrado Junior Design Awards v kategoriji najboljša obutev za prve korake, ostali nespremenjeni. 

Nagrade so super, ampak največ štejejo zadovoljni nasmehi otrok, ki jih radi nosijo.