ZAKAJ JE NAŠE USNJE POSEBNO

ZAKAJ JE NAŠE USNJE POSEBNO.

Usnje, ki ga uporabljamo za izdelavo vseh mia & mika izdelkov je NARAVNO STROJENO, kar pomeni, da je strojeno z vodo in ne kemikalijo – kromom kot 98% vsega ostalega usnja in usnjenih izdelkov na tržišču. 

PRIMERNO TUDI ZA OBČUTLJIVOK KOŽO.

Uporabljamo usnje, ki je kot 1. usnje v Nemčiji prejelo certifikat združenja European Center for Alergy Research Foundation, da je primerno tudi za ljudi z občutljivo kožo nagnjene k alergijam in alergike. 

 

IVN Standard za naravno usnje

Naše usnje poseduje tudi certifikat IVN Standard za naravno usnje. Gre za certifikat, kjer se preverja celoten proces proizvodnje, od reje živali,  procesa strojenja, vse do načina kako dobro strojarna upravlja z odpadno vodo.

Certifikat BIO Kreis

Nekateri kosi usnja, pa posedujejo tudi certifikat BIO Kreis, saj usnje izvira od živali certificiranega iz bio kmetijstva. 

In kaj sploh pomeni naravno strojeno usnje?

Naravno strojeno usnje = usnje, ki je bilo strojeno z vodo na način kot so usnje strojili nekoč. Gre za časovno bolj dolgotrajen proces kot strojenje s kromom, je pa zato dosti bolj prijazen do narave in živih bitji.  

Ob tem je naše naravno strojeno usnje tudi “FULL GRAIN” kar pomeni, da se pred barvanjem usnje ne peska ali brusi, da bi se zabrisale ali prikrile določeni naravne značilnosti, kot so razlike v barvi ali porah. 

Pomembno je, da veste, da je  le 2% vsega usnja in usnjenih izdelkov naravno strojenih,  zato ima naravno strojeno usnje specifičen nežen vonj, je izredno mehko na dotik, a kljub temu zelo trpežno. 

Uporabljamo naravno barvano usnje in certificirano mineralno barvano usnje. 

Ste vedeli, da se za  naravno barvano usnje uporabljajo rastline, kot je na primer oreh?